فناوری‌های SDN و NFV تا چه اندازه روی شبکه‌های ۵G تاثیرگذار هستند؟
۱۳۹۷-۰۳-۲۰
چگونه نام و گذرواژه شبکه وای‌فای را تغییر دهیم؟
۱۳۹۷-۰۳-۲۰

اگر از یک گوشی اندرویدی استفاده می‌کنید ممکن است در منوی به‌اشتراک‌گذاری یا زمانی که به شبکه وای‌فای متصل هستید در بخش WiFi گزینه‌ای به نام Wi-Fi Direct را در بالای صفحه دیده باشید. Wi-Fi Direct استاندارد وای‌فای است که به دستگاه شما اجازه می‌دهد به سایر دستگاه‌ها متصل شده و بدون نیاز به اینترنت یا یک مودم بی‌سیم اطلاعات را میان سایر دستگاه‌ها به اشتراک‌ قرار دهد.



این ویژگی برای اولین بار همراه با نسخه ۴ سیستم‌عامل اندروید ارائه شد، اما پس از آن‌که با استقبال کاربران روبرو شد به سایر سیستم‌عامل‌های همراه همچون iOS و ویندوزفون نیز راه پیدا کرد. عدم نیاز به انجام پیکربندی خاصی و سازگاری با سخت‌افزارهای مختلف دو عامل مهمی بودند که باعث شدند این قابلیت به سرعت فراگیر شود. برای آن‌که بتوانید از قابلیت به‌اشتراک‌گذاری فایل‌ها از طریقWi-Fi Direct  استفاده کنید باید اطمینان حاصل کنید هر دو دستگاه از چنین قابلیتی پشتیبانی می‌کنند. در صورتی که هر کدام از دستگاه‌های به‌اشتراک‌گذار فایل‌ها از این قابلیت پشتیبانی نکنند، فرآیند به‌اشتراک‌گذاری فایل‌ها از طریق وای‌فای بدون نیاز به دسترسی به یک وای‌فای بی‌سیم هنوز هم امکان‌پذیر بوده و با اتکا بر ویژگی دیگری که در زیرمجموعه Wi-Fi Direct قرار داشته و Portable Hotspot نام دارد قابل اجرا خواهد بود. Portable Hotspot و Wi-Fi Direct هر دو از فناوری یکسانی استفاده می‌کنند. در Portable Hotspot یک دستگاه به شکل دستی به روتری سیار تبدیل می‌شود و یک شبکه بی‌سیم را ارائه می‌کند که سایر دستگاه‌های همراه و پشتیبانی کننده از اتصال وای‌فای می‌توانند به آن متصل شوند. در چنین شرایطی برای اتصال هات‌اسپات امکان پیاده‌سازی یکسری قابلیت‌های امنیتی همچون رمزگذاری داده‌ها امکان‌پذیر بوده تا امنیت انتقال داده‌ها افزایش پیدا کند. در wiFi Direct دو دستگاه قادر هستند بدون هیچ‌گونه فرآیند رمزگذاری به یکدیگر متصل شوند. در این حالت اتصال به شکل خودکار و بدون نیاز به کار خاصی انجام می‌شود. حال که با این دو قابلیت آشنا شدید، اکنون زمان رسیده است تا به شکل عملی مشاهده کنید این دو قابلیت چگونه کار می‌کنند.

Wi-Fi direct روی آی‌فون‌ها و آی‌پادها

قابلیت Wi-Fi Direct  همراه با سیستم‌عامل  iOS7 به بعد در اختیار کاربران آی‌فون، آی‌پاد و آی‌پاد لمسی قرار گرفت. این قابلیت روی سیستم‌عامل iOS به نام AirDrop شناخته می‌شود. همراه با عرضه iOS8 قابلیت AirDrop توسعه پیدا کرد و کامپیوترهای مک نیز از آن پشتیبانی کردند. AirDrop که به شکل داخلی از wi-Fi Direct (همراه با بلوتوث) استفاده می‌کند به کاربران اجازه می‌دهد با سرعت بالایی به شکل بی‌سیم با سایر دستگاه‌های مبتنی بر سیستم‌عامل iOS و سازگار با آن به تبادل اطلاعات بپردازند.

Wi-Fi Direct روی گوشی‌های اندرویدی

برای آن‌که بتوانید از قابلیت یاد شده روی دستگاه‌های اندرویدی استفاده کنید برنامه‌های کاربری مختلفی در اختیارتان قرار دارد. توجه داشته باشید که روی دستگاه‌های اندرویدی شما با محدودیت‌های سیستم‌عامل iOS سروکار ندارید. برنامه‌هایی که برای مدیریت فایل‌ها (File Manager) مورد استفاده قرار می‌گیرند به شما اجازه می‌دهند از قابلیت WiFi Direct به منظور تبادل اطلاعات میان دستگاه‌های مختلف استفاده کنید. اما اگر به دلایل مختلفی دستگاهی که از آن استفاده می‌کنید از قابلیت WiFi Direct پشتیبانی نمی‌کند، در چنین حالتی می‌توانید از برنامه SHAREit استفاده کنید. این برنامه با اتکا بر قابلیت WiFi Hotspot یک شبکه بی‌سیم قدرتمند به وجود می‌آورد. در ادامه دستگاه مقصد که قادر به پشتیبانی از wiFi Direct نیست به این شبکه هات اسپات متصل شده و به این شکل برنامه SHAREit فایل‌ها را میان دو دستگاه انتقال می‌دهد. اما چطور می‌توانیم قابلیت WiFi Hotspot را روی دستگاه اندرویدی مبدا فعال کنیم؟ برای این منظور مراحل زیر را انجام دهید.

گام اول، ابتدا به بخش تنظیمات دستگاه اندرویدی که در نظر دارید قابلیت هات‌اسپات روی آن فعال شود وارد شوید.

گام دوم، در گوشی اندرویدی خود گزینه Connections را لمس کنید. صفحه را به سمت پایین پیمایش کرده و سپس گزینهand Terhering  را انتخاب کرده و سپس Mobile Hotspot را فعال کنید.

گام سوم، اکنون فیلد Password را لمس کرده و گذرواژه‌ای را برای شبکه‌ای که ایجاد کرده‌اید انتخاب کنید. در فیلد نام نیز می‌توانید به جای نام پیش‌فرض نامی را برای شبکه خود مشخص کنید.

اکنون می‌توانید یک اتصال وای‌فای میان دستگاه‌های وای‌فای بر مبنای هات‌اسپاتی که ایجاد کرده‌اید به وجود آورده و داده‌ها را میان دستگاه‌ها به اشتراک قرار دهید. البته توجه داشته باشید در این حالت تنها دستگاه‌هایی قادر به ارسال اطلاعات هستند که گذرواژه و نام کاربری را در اختیار داشته باشند. SuperBeam برنامه کاربردی قدرتمند دیگری است که از فناوری wi-Fi Direct برای انتقال فایل‌‌ها میان دستگاه‌هایی که با این فناوری سازگاری دارند استفاده می‌کند. برای برنامه‌هایی که با چنین قابلیتی سازگاری ندارند برنامه یاد شده به شکل خودکار یک هات‌اسپات پورتابل را بر مبنای شبکه وای‌فای میزبان به وجود می‌آورد.

منبع: ماهنامه شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *